have a fun day?

have a fun day?
Architecture.!!
The refusal of the regularity or the acceptance of the unorthodox.
It is the art of everything. In the inanimate and living. The shape and meaning,
Architecture.!!
In spirit and body, logic and absurdity.
Everything is architecture. By Hermes Trismegistus, by bacterium.
The Heraclitus said ... Everything flows ....
The Architecture says .... everything in shape ..... so have art in them ..!!

Michael Balaroutsos
architect

banner


Copy this code to your website to display this banner!

Placement #1

Friday, October 29, 2010

They want to realize the Inception!-Θέλουν να κάνουν πραγματικότητα το Inception!

USE TRANSLATOR TO READ FROM GREEK........
Όποιος είδε την επιτυχημένη ταινία Inception, με πρωταγωνιστή τον Leonardo DiCaprio, ίσως και να έχασε τον ύπνο του για μερικές μέρες, καθώς η ταινία διαπραγματεύεται το θέμα μιας πιθανής χειραγώγησης των ονείρων των ανθρώπων, για την επίτευξη στόχων, καθιστώντας δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ της πραγματικότητας και του υποσυνείδητου.


Το σύμπαν του Inception, όμως, δεν στηρίζεται τόσο στην υπερβολή και την κινηματογραφική μυθοπλασία, όσο θα ήθελε κάποιος θεατής να πιστεύει, για να κοιμάται ήσυχος τα βράδια, καθώς σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα, είναι πιθανό στο μέλλον, να μπορούν να καταγραφόνται τα όνειρα και να ερμηνεύονται με βάση τα δεδομένα, που προκύπτουν.

Υποστηρίζουν δε οι επιστήμονες, ότι ανέπτυξαν ένα σύστημα, το οποίο θα τους επιτρέψει να καταγραφούν, την εγκεφαλική δραστηριότητα, υψηλότερου επιπέδου.

Ο Δρ. Moran Cerf, δήλωσε πως ''θα θέλαμε να είμαστε σε θέση να διαβάζουμε τα όνειρα των ανθρώπων.''

Προηγουμένως, αυτοί που έβλεπαν τα όνειρα έπρεπε να τα περιγράψουν σε ειδικούς ψυχολόγους, οι οποίοι προσπαθούσαν να τα ερμηνεύσουν και μόνο με αυτόν τον τρόπο, ήταν δυνατή μια καταγραφή τους.

Ο Δρ Cerf, ελπίζει ότι τελικώς, θα μπορούν οι επιστήμονες να συγκρίνουν τις αναμνήσεις των ανθρώπων από τα όνειρα τους, με μια ηλεκτρονική απεικόνιση της εγκεφαλικής τους δραστηριότητας.

''Δεν υπάρχει σαφής απάντηση στο ερώτημα γιατί οι άνθρωποι ονειρεύονται. Θα θέλαμε να βρούμε την απάντηση στην ερώτηση πότε ακριβώς δημιουργούνται τα όνειρα.'' τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι ερευνητές θεωρούν, ότι η τελευταία μελέτη, καταδεικνύει ότι συγκεκριμένα νεύρα ή ατομικά εγκεφαλικά κύτταρα, συνδέονται με συγκεκριμένα αντικείμενα ή έννοιες.

Ανακάλυψε δε η έρευνα, ότι ένα συγκεκριμένο νεύρο, ενεργοποιούταν όταν ένας εθελοντής, σκεφτόταν τηνMarilyn Monroe!

Αν μια βάση δεδομένων, δημιουργηθεί, ώστε να συνδέει διάφορα νεύρα με ιδέες, έννοιες, αντικείμενα και άτομα, θα επιτρέψει στους επιστήμονες να ''διαβάζουν το μυαλό των ανθρώπων'' σύμφωνα με τον Δρ Cerf!

Ωστόσο, ένας κλινικός ψυχολόγος και ειδικός των ονείρων, ο Δρ Roderick Oner, σημείωσε ότι αυτού του είδους η απεικόνιση, δεν θα παρέχει ιδιαίτερη βοήθεια, όσο αναφορά την ερμηνεία της εξεζητημένης πλοκής των ονείρων.

Για να καταστεί δυνατόν, να έχουν οι επιστήμονες μια λεπτομερή εικόνα των ατομικών νεύρων, στα άτομα που πήραν μέρος στις έρευνες, έπρεπε να εμφυτευτούν ηλεκτρόδια, βαθιά στον εγκέφαλο, με τη χρήση της χειρουργικής.

Οι ερευνητές, χρησιμοποίησαν δεδομένα από ασθενείς, που είχαν ήδη εμφυτευμένα ηλεκτρόδια, επειδή περιθάλπονταν για εγκεφαλικές κρίσεις.

Ο Δρ Cerf, όμως, είπε ότι ελπίζει στο μέλλον να μη χρειάζεται η χειρουργική επέμβαση. 

Δήλωσε ακόμα ότι ''θα ήταν υπέροχο να μπορέσουμε να διαβάσουμε τις σκέψεις των ανθρώπων, που βρίσκονται σε κώμα και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν διαφορετικά.'' 

''Μπορούμε να ''σαλπάρουμε'' με τη φαντασία μας και να υποθέσουμε όλα αυτά, που θα μπορούσαμε να κάνουμε, αν είχαμε πρόσβαση στις σκέψεις ενός ανθρώπου και αν μπορούσαμε να απεικονίσουμε τις σκέψεις του.'' πρόσθεσε.

Τα λεγόμενα του Cerf, θυμίζουν όντως σενάριο επιστημονικής φαντασίας, καθώς το πιο υπερβολικό που ανέφερε είναι πως ''θα μπορούσαμε στο μέλλον, αντί να γράφουμε ένα email, απλά να το σκεφτόμασταν. Και μια ακόμα...φουτουριστική εφαρμογή, θα ήταν να σκεφτόμασταν κάποιες πληροφορίες και αυτές να μεταφέρονταν στην οθόνη του υπολογιστή, από μόνες τους!''


USE TRANSLATOR TO READ FROM GREEK........

0 σχόλια: