visit here

Your Ad Here

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

Αιγυπτιακές Πυραμίδες Ελλήνων Έργον (εκδ. Κάδμος)

Προτάσεις από Μέλος Gateway Team

Αιγυπτιακές Πυραμίδες Ελλήνων Έργον (εκδ. Κάδμος)Τίτλος: Αιγυπτιακές Πυραμίδες Ελλήνων Έργον
Συγγραφέας: Karl Brighton
Εκδοτικός Οίκος: Κάδμος
Περίληψη
Το βιβλίο αυτό είναι γραμμένο από έναν ξένο ερευνητή. Κι όμως δείχνει αυτό που δεν αποκαλύπτεται όσο λογικό κι αν φαίνεται ή παρουσιάζεται μέσα σε αυτό το βιβλίο - έρευνα του Karl Brighton. Αποκαλύπτει πως οι γνωστές Αιγυπτιακές Πυραμίδες δεν είναι προϊόν του Αιγυπτιακού πολιτισμού αλλά αποτέλεσμα ελληνικού σχεδιασμού και ελληνικής τεχνογνωσίας. Μια λεπτομερής και προσεκτική έρευνα των πηγών και των ευρημάτων οδηγεί σε αντιφάσεις για τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις για την προέλευση των Πυραμίδων. Στο βιβλίο περιέχονται πορίσματα μιας έρευνας που κράτησε 10 χρόνια με σοβαρή μελέτη των ιερογλυφικών και προσεκτική ανάγνωση των σχετικών γραφών σε Αίγυπτο κι Ελλάδα. Αποκαλύπτονται τα λάθη του Αιγυπτιακού ημερολογίου, ένα στοιχείο επιφανειακά ασήμαντο αλλά πολύτιμο αν σκεφτούμε πως η ακριβής γνώση αστρονομίας ήταν απαραίτητη για την ανέγερση των Πυραμίδων. Παρουσιάζονται πολλά αστρονομικά στοιχεία για τις γνώσεις του κάθε πολιτισμού και πολλές πηγές που αναφέρονται στην ύπαρξη των Ελλήνων, προγενέστερα των Αιγυπτίων. Με βάση ανασκαφικά ευρήματα και με χρήση απλής λογικής αποδεικνύεται το λογικό: ότι οι Πυραμίδες είναι έργο Ελλήνων και η συμμετοχή των Αιγυπτίων ήταν μόνο χειρωνακτική. Αποδεικνύει ο Brighton πως οι Έλληνες είχαν τις απαραίτητες γνώσεις για την κατασκευή τόσο μελετημένων κτισμάτων. Αναφέρεται ακόμα και η ελληνοαιγυπτιακή σχέση σε επίπεδο πολιτισμών, κάτι που φαίνεται σε πολλά κείμενα αρχαίων συγγραφέων. Επίσης έχουμε έναν ευρύ σχολιασμό για τις διάσημες Κατάρες και τους μύθους που περιβάλλουν τις πυραμίδες και τα ευρήματα στο εσωτερικό τους. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, οι κατάρες αυτές είναι απλά κόλπα που σκοπό έχουν να κρατήσουν μακριά τις έρευνες, προφανώς όχι για να μην ενοχληθούν οι θαμμένοι βασιλιάδες αλλά για να μην αποκαλυφθεί το μεγάλο μυστικό: ότι οι Πυραμίδες, τα διάσημα αυτά μνημεία που αντέξανε στον χρόνο, είναι πνευματικά τέκνα ελλήνων αρχιτεκτόνων και μηχανικών , αφού την εποχή που πραγματικά χτιστήκανε οι Έλληνες είχανε ήδη έναν πλούτο γνώσεων στη διάθεση τους, γεγονός που αποδεικνύεται από τα τότε σύγχρονα ελληνικά χτίσματα. Το βιβλίο ξεκινά ως μια προσεκτική μελέτη των Πυραμίδων σε μια προσπάθεια να ανιχνευθεί η προέλευση τους και καταλήγει να ανατρέψει αντιλήψεις αιώνων.
Η Γνώμη
Το βιβλίο του Karl Brighton είναι μια αληθινή επιστημονική έρευνα. Η προσπάθεια του συγγραφέα να δώσει επιστημονικά ευρήματα με απλό τρόπο είναι σχεδόν επιτυχημένη. Επιτυγχάνεται μια άνετη ανάγνωση με ορισμένα ωστόσο σημεία που κουράζουν και δυσκολεύουν τον απλό αναγνώστη χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις. Το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου όμως είναι απλό και κατανοητό. Η χρήση της λογικής επιτρέπει την κατανόηση κι έτσι ο αναγνώστης προτρέπεται να συνεχίσει το διάβασμα. Πολύτιμη είναι η προσθήκη σχεδίων και εικόνων που βοηθούν στην κατανόηση των θεωριών του Brighton. Επίσης στο τέλος υπάρχει λεπτομερής άρα χρήσιμη βιβλιογραφία για τα άρθρα, περιοδικά, βιβλία κι εργασίες που χρειάστηκαν προκειμένου να συγγραφεί το βιβλίο. Τα στοιχεία που παρέχονται είναι άφθονα και αδιάσειστα. Υπάρχουνε πολλές αποκαλύψεις και πολλοί μύθοι καταρρίπτονται με τη χρήση στοιχείων που για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η προσπάθεια του άγγλου είναι συγκινητική και πολύτιμη. Ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη τις περιστάσεις: ο συγγραφέας έμεινε για 10 και πλέον χρόνια στην Αίγυπτο και κυνηγήθηκε ανελέητα από μυστικές υπηρεσίες χωρών και από οργανώσεις και ανθρώπους που δεν θέλανε να γίνουν αυτές οι αποκαλύψεις. Ο Brighton παρόλες τις δυσκολίες επέμεινε κι έφερε στο φως στοιχεία πολύτιμα για κάθε ερευνητή της αλήθειας. Η Ελληνική προέλευση των Πυραμίδων δεν υπονοείται αλλά αποδεικνύεται, αφού πρώτα έντεχνα αποδειχθούν οι αντιφάσεις σχετικά με την θεωρία της Αιγυπτιακής προέλευσης των Πυραμίδων.

Ὁ δίσκος τῆς Ἑκάτης... καὶ τὰ φιλιὰ τοῦ Ἀπόλλωνος

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

Ὁ δίσκος τῆς Ἑκάτης... καὶ τὰ φιλιὰ τοῦ Ἀπόλλωνος

Από τον υπέροχο Καλλίμαχο

Αὐγουστιάτικη πανσέληνος στὴν Ἀκρόπολι. Τὰ αἰώνια μάρμαρα. Μέσα στὸ ἀχνό, ὑποβλητικὸ σεληνόφως, προβάλλουν ἐπιβλητικοί, στέρεοι καὶ ἁρμονικοί, οἱ δωρικοὶ κίονες, ὡς ὁ ἄξων τοῦ κόσμου, ὁ συμπαντικὸς νόμος, ἡ ἀλήθεια τοῦ αἰωνίου κόσμου τῶν Ἰδεῶν.

Παρὰ τὴν κοσμοσυρροή, τὰ φλάς, τὰ μηδέποτε ἡσυχάζοντα φῶτα τῆς μεγαλούπολης τριγύρω, ὁ Παρθενὼν ἐπιβάλλεται. Εἶχα τὴν χαρά, λοιπόν, νὰ βρεθῶ καὶ ἐγὼ μιὰ νύχτα στὴν ζωή μου στὴν Ἀκρόπολι. Δὲν ξέρω βεβαίως πῶς θὰ ἦταν μιὰ νύχτα ὅπως αὐτὴ ποὺ περιγράφει ὁ Ροΐδης [ἀπόσπασμα 2ον] ἢ ὁ Ντὲ Κίρικο [ἀπόσπασμα 1ον]. Μοναχικά. Καὶ μὲ τὴν μικρὴ πόλι τῶν περασμένων αἰώνων, χωρὶς φῶτα καὶ θορύβους. Κάτι πολὺ διαφορετικό ἀσφαλῶς, συγκλονιστικότερο.

Καὶ πάλι, ὅμως. Νομίζω ὅτι ἡ ὥρα τοῦ Παρθενῶνος εἶναι τὸ καταμεσήμερο. Ὁ Περικλῆς Γιαννόπουλος[ἀπόσπασμα 4ον] εἶχε δίκιο. Καὶ ὁ Ἐλύτης μὲ τὸν Τεριάντ [ἀπόσπασμα 3ον]. Καταμεσήμερο. Ὅταν οἱ ἀκτίνες τοῦ ἡλίου ταπεινώνουν, ἐξαϋλώνουν τὴν τσιμεντένια μάζα τῆς πόλεως. Ὅταν ὁ Ἱερὸς Βράχος ὑπερυψοῦται κυρίαρχος στὴν φωτεινὴ γῆ καὶ στὸ λαμπρὸ γαλάζιο. Καὶ οἱ μαρμάρινοι κίονες ἀποκαλύπτουν καὶ ἐπικυρώνουν τὴν οὐράνια ἀλήθεια στὸν κόσμο.

Ὁ Παρθενὼν εἶναι ἡλιακὸς ναός· οὐράνιος, ἀρσενικός. Σεληνιακός ναός, χθόνιος, θηλυκός, εἶναι τὸ Ἐρεχθεῖον. Ἐκεῖ, κατεβαίνοντας χαμηλά, μέσα ἀπὸ τοὺς κομψοὺς κίονες, τοὺς χιτῶνες ἐπὰνω στὸ κορμὶ τῶν Καρυάτιδων καὶ τὸ φύλλωμα τῆς ἱερῆς ἑλαίας τῆς Ἀθηνᾶς, θροΐζον ἁπαλὰ στὸ νυχτιάτικο ἀεράκι, ἐκεῖ ἔρχεται ἀκροπατώντας ἡ Σελήνη. Ἢ κοιτώντας τὴν Ἀκρόπολι ἀπὸ μακρυά, ἀπὸ τὸν Ἄρειο Πάγο ἢ τοῦ Φιλοπάππου. (Ὑποθέτω ὅτι καὶ τὸ Νέον Μουσεῖον θὰ εἶναι ὄμορφο τὴν νύχτα -ἀπ᾿ ἔξω εἶναι-, καὶ μάλιστα μὲ τὴν Ἀκρόπολι φωτισμένη, ἀλλὰ δὲν ἔχω καταφέρει νὰ τὸ ἐπισκεφθῶ νύχτα ἀκόμη.) Τὰ δύο πρόσωπα, ὅμως, τὸ ἡλιακὸ καὶ τὸ σεληνιακὸ, συνυπάρχουν· πότε τὸ ἕνα κυρίαρχο καὶ τὸ ἄλλο δευτερεῦον, πότε τὸ ἀντίστροφο.

Στὸ σεληνόφως...