Friday, October 29, 2010

They want to realize the Inception!-Θέλουν να κάνουν πραγματικότητα το Inception!

USE TRANSLATOR TO READ FROM GREEK........
Όποιος είδε την επιτυχημένη ταινία Inception, με πρωταγωνιστή τον Leonardo DiCaprio, ίσως και να έχασε τον ύπνο του για μερικές μέρες, καθώς η ταινία διαπραγματεύεται το θέμα μιας πιθανής χειραγώγησης των ονείρων των ανθρώπων, για την επίτευξη στόχων, καθιστώντας δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ της πραγματικότητας και του υποσυνείδητου.


Το σύμπαν του Inception, όμως, δεν στηρίζεται τόσο στην υπερβολή και την κινηματογραφική μυθοπλασία, όσο θα ήθελε κάποιος θεατής να πιστεύει, για να κοιμάται ήσυχος τα βράδια, καθώς σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα, είναι πιθανό στο μέλλον, να μπορούν να καταγραφόνται τα όνειρα και να ερμηνεύονται με βάση τα δεδομένα, που προκύπτουν.

Υποστηρίζουν δε οι επιστήμονες, ότι ανέπτυξαν ένα σύστημα, το οποίο θα τους επιτρέψει να καταγραφούν, την εγκεφαλική δραστηριότητα, υψηλότερου επιπέδου.

Ο Δρ. Moran Cerf, δήλωσε πως ''θα θέλαμε να είμαστε σε θέση να διαβάζουμε τα όνειρα των ανθρώπων.''

Προηγουμένως, αυτοί που έβλεπαν τα όνειρα έπρεπε να τα περιγράψουν σε ειδικούς ψυχολόγους, οι οποίοι προσπαθούσαν να τα ερμηνεύσουν και μόνο με αυτόν τον τρόπο, ήταν δυνατή μια καταγραφή τους.

Ο Δρ Cerf, ελπίζει ότι τελικώς, θα μπορούν οι επιστήμονες να συγκρίνουν τις αναμνήσεις των ανθρώπων από τα όνειρα τους, με μια ηλεκτρονική απεικόνιση της εγκεφαλικής τους δραστηριότητας.

''Δεν υπάρχει σαφής απάντηση στο ερώτημα γιατί οι άνθρωποι ονειρεύονται. Θα θέλαμε να βρούμε την απάντηση στην ερώτηση πότε ακριβώς δημιουργούνται τα όνειρα.'' τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι ερευνητές θεωρούν, ότι η τελευταία μελέτη, καταδεικνύει ότι συγκεκριμένα νεύρα ή ατομικά εγκεφαλικά κύτταρα, συνδέονται με συγκεκριμένα αντικείμενα ή έννοιες.

Ανακάλυψε δε η έρευνα, ότι ένα συγκεκριμένο νεύρο, ενεργοποιούταν όταν ένας εθελοντής, σκεφτόταν τηνMarilyn Monroe!

Αν μια βάση δεδομένων, δημιουργηθεί, ώστε να συνδέει διάφορα νεύρα με ιδέες, έννοιες, αντικείμενα και άτομα, θα επιτρέψει στους επιστήμονες να ''διαβάζουν το μυαλό των ανθρώπων'' σύμφωνα με τον Δρ Cerf!

Ωστόσο, ένας κλινικός ψυχολόγος και ειδικός των ονείρων, ο Δρ Roderick Oner, σημείωσε ότι αυτού του είδους η απεικόνιση, δεν θα παρέχει ιδιαίτερη βοήθεια, όσο αναφορά την ερμηνεία της εξεζητημένης πλοκής των ονείρων.

Για να καταστεί δυνατόν, να έχουν οι επιστήμονες μια λεπτομερή εικόνα των ατομικών νεύρων, στα άτομα που πήραν μέρος στις έρευνες, έπρεπε να εμφυτευτούν ηλεκτρόδια, βαθιά στον εγκέφαλο, με τη χρήση της χειρουργικής.

Οι ερευνητές, χρησιμοποίησαν δεδομένα από ασθενείς, που είχαν ήδη εμφυτευμένα ηλεκτρόδια, επειδή περιθάλπονταν για εγκεφαλικές κρίσεις.

Ο Δρ Cerf, όμως, είπε ότι ελπίζει στο μέλλον να μη χρειάζεται η χειρουργική επέμβαση. 

Δήλωσε ακόμα ότι ''θα ήταν υπέροχο να μπορέσουμε να διαβάσουμε τις σκέψεις των ανθρώπων, που βρίσκονται σε κώμα και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν διαφορετικά.'' 

''Μπορούμε να ''σαλπάρουμε'' με τη φαντασία μας και να υποθέσουμε όλα αυτά, που θα μπορούσαμε να κάνουμε, αν είχαμε πρόσβαση στις σκέψεις ενός ανθρώπου και αν μπορούσαμε να απεικονίσουμε τις σκέψεις του.'' πρόσθεσε.

Τα λεγόμενα του Cerf, θυμίζουν όντως σενάριο επιστημονικής φαντασίας, καθώς το πιο υπερβολικό που ανέφερε είναι πως ''θα μπορούσαμε στο μέλλον, αντί να γράφουμε ένα email, απλά να το σκεφτόμασταν. Και μια ακόμα...φουτουριστική εφαρμογή, θα ήταν να σκεφτόμασταν κάποιες πληροφορίες και αυτές να μεταφέρονταν στην οθόνη του υπολογιστή, από μόνες τους!''


USE TRANSLATOR TO READ FROM GREEK........

The second Tower of London


The second Tower of London: Kieran Timberlake's design for the American Embassy in the UK capital.


The White Tower is the name of the central keep of the Tower of London, as built by William the Conqueror from 1077 onwards, 11 years after the Norman Conquest. Towards the end of the 11th century they added a wall round it. Under successive monarchs it expanded into the rambling complex we know today, but the White Tower - austere, cuboid - continues to stand alone on the north bank of the Thames, retaining its power as the very image of a fortress. A millennium later, it is to receive a 21st-century homage on the other side of town: the new American Embassy, by architects Kieran Timberlake.
READ MORE.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

amazon